Pierogarnia-Retro Restauracja Częstochowa
Retro Restauracja Częstochowa
Co dziś przygotowujecie na obiad ? bo u nas dajemy pierogi ,ruskie pierogi.Mięciutkie ciasto,sera pod dostatkiem,ziemniaki i przesmażona cebulka,wszystko okraszone słoninką.Mniam…!!!!!
Recepta na zrobienie ciasta,to w pierogach rzecz najważniejsza,gotowy przepis nie zapewni mięsistego ciasta,metoda prób i błędów,naprawdę wiele prób,to da sukces.Farsz jest łatwiejszy,ale musi mieć odpowiednie proporcje.
Dopełnieniem smaku pierogów ruskich z mięsem,czy kapustą jest okrasa,wiem że nie każdy lubi okraszone słoniną,boczkiem,dlatego proponujemy okrasić np.:masłem,zeszkloną cebulą,a owocowe śmietaną,albo jogurtem naturalnym.I jeszcze jedna rzecz,prawda jest taka że najlepiej smakują pierogi odgrzewane na patelni,wtedy są chrupiące,smak jest całkiem inny niż świeżych z wody,o wiele lepszy.
Ileż to razy byłem świadkiem zawodów,kto zje więcej pierogów,ja przy 10 mam dość ,ciekawe ile możecie zjeść?Jeśli macie w tej dyscyplinie jakieś znaczące dokonania,to napiszcie ile udało się połknąć?
W Retro Restauracja Częstochowa mamy w menu pierogi ruskie i z mięsem,przygotowujemy też z kapustą i grzybami,kaszą,a sezonowo z owocami.