Rolada szpinakowo-serowa przepis.

UNADJUSTEDNONRAW thumb 4610 - Rolada szpinakowo-serowa przepis.

Retro Restauracja Częstochowa-Kameralne ,Rodzinne Przyjęcia.

Z okazji zbliżającej się Wielkanocy,proponujemy przepis na roladę szpinakowo-serową,z dodatkiem wędzonego łososia.Potrawa jak znalazł na świąteczną biesiadę,szybka do przyrządzenia,choć robi wrażenie  czasochłonnej,można przygotować ją w niecałą godzinę,łatwa i nie wymaga specjalnych umiejętności.
Rolada oczywiście zalicza się do tzw.zimnej płyty,doskonale wygląda na stole,wyśmienicie smakuje,doskonale sprawdzi się na świątecznym stole i na wszelkiego rodzaju przyjęciach.

IMG 1892 - Rolada szpinakowo-serowa przepis.

Na patelni podsmażamy na maśle szpinak,dodajemy przyprawy:sól,pieprz,czosnek.Ubijamy białka z 5 jajek.Do ostudzonego szpinaku dodajemy żółtka,oraz ubite białka,wszystko mieszamy.

Po wymieszaniu masę rozkładamy na brytfannie na której wcześniej układamy papier do pieczenia.Pieczemy 15 minut na 200 stopni C.

Restauracja Częstochowa Retro-Przyjęcia dla Twojej Rodziny.

Organizujemy przyjęcia jubileuszowe,weselene,osiemnastki,imieniny,spotkania firmowe,stypy,pożegnania z pracy.

IMG 1956 - Rolada szpinakowo-serowa przepis.

Teraz czas przygotować nadzienie.

Ser biały  doprawiamy do smaku,solą,pieprzem,czosnkiem,zresztą inwencja twórcza dowolna.Doprawione nadzienie rozsmarowujemy na placku,następnie rozkładamy wędzonego łososia,w plastrach lub w kawałkach.

IMG 1959 320x320 150x150 - Rolada szpinakowo-serowa przepis.IMG 1961 320x320 150x150 - Rolada szpinakowo-serowa przepis.IMG 1962 320x320 150x150 - Rolada szpinakowo-serowa przepis.IMG 1964 320x320 150x150 - Rolada szpinakowo-serowa przepis.IMG 1965 320x320 150x150 - Rolada szpinakowo-serowa przepis.IMG 1968 150x150 - Rolada szpinakowo-serowa przepis.

Jeśli łosoś jest już równomiernie rozłożony,nie zostaje nic innego jak zwinąć placek w wałek,następnie zawijamy go w folię srebrną i wkładamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin.

5xbT7QB5QeSC0se6FeqVGw thumb 357d - Rolada szpinakowo-serowa przepis.

Po wyjęciu z lodówki kroimy roladę na 1,5 -2 centymetrowe plastry,tyle ile nam jest potrzeba do podania na stół,resztę  zostawiamy w całości,jeśli zajdzie potrzeba dokroimy kilka plastrów.Roladę przechowujemy w lodówce.

2quvemIbSuf8RjGiXMA thumb 3567 - Rolada szpinakowo-serowa przepis.

Plastry układamy w kompozycje na półmisku,stroimy i podajemy na stół.Możemy też kroić cieniutkie plastry do spożycia na kanapce,zamiast wędliny czy innych dodatków.16730435 1570618012965913 5174069115372943111 n - Rolada szpinakowo-serowa przepis.Roladę serowo-szpinakową polecamy w menu przyjęć,przygotowujemy ją na półmiskach na wynos,lub jako potrawy cateringowe,bo dobrze sprawdza się jako szybka przekąska.

Przygotujcie taką roladę,jest łatwa i zrobicie ją bez problemu,zaskoczycie swoją rodzinę i przyjaciół,będą mlaskali z zadowolenia,a wy będziecie z dumą podjadać kolejny plasterek.SMACZNEGO!

Mamy do rozdania kilka fajnych książek kulinarnych,dlatego komentujcie nasze wpisy na stronie internetowej ,za najciekawsze wpisy rozdajemy książki!!!!!!

Retro Restauracja Częstochowa.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *